Stel je voor, je hebt net bij een ons je allereerste hiking vakantie geboekt. De eerste stap heb je gezet, maar nu moet je hiking gear gaan kopen. Maar wat houd dat in, hiking gear? In dit blogbericht vertellen wij je precies wat je nodig hebt om een perfect trip te maken.

HikingNavigatie

Natuurlijk zijn er bij onze reizen meerdere professionals die precies weten wat ze moeten doen. Maar toch raden wij je aan om een waterproof landkaart en een horloge bij je te hebben. Laat een kaart met de route achter bij je vrienden of familie, in geval van nood.

Isolatie

Je moet te aller tijden, 1 paar sokken , 1 kort top performance t-shirt, 1 syntetische lange hiking broek, ondergoed en een pet aan hebben. In je tas moet je een top performance regenjar met capuchon, een regen broek, lichtgewicht lang ondergoed en extra sokken hebben. Verder is een slaapzaak die gemaakt is voor alle seizoenen essentieel. Een slapmat moet je ook niet vergeten. Regenhandschoenen, een een goede jas zijn ook vereist.

EHBO

Vaak kan je bij sportzaken en gespecialiseerde campingwinkels een reis EHBO-doos kopen. Kan je deze niet vinden, koop dan kleine doos en flesjes ibruprofen, pleisters, gaas en betadine mee. Ook moet je een pen of stift en het doosje doen voorals je een bericht moet schrijven. Neem ook een reisflesje, desinfecterende handgel mee.

Eten & DrinkenHiking

Hoewel wij altijd zorgen dat voor de reis begint genoeg eten en drinken kunnen kopen, komt het wel eens voor dat je niks lekkers in de winkel kan vinden of dat je te maken hebt met allergiën. Neem daarom voor iedere dag een halve kilo eten mee. Stop alles in blikken of zakken, zodat je eten altijd beschermt is tegen dieren. Een kleine campingfornuis klinkt als luxe maar dat is het niet. Vergeet een geen campingborden en bestek te kopen. Koop ook een drinkfles met een waterfilter erin. Hiermee kan je water in veel gevallen drinken.

 

 

HikingOnderdak

Koop een stevige tent, afhankelijk van hoeveel mensen met je meegaan, bepaal je de grootte. Koop geen pop-up tent.

Als je deze artikelen hebt, ben je helemaal klaar voor de reis. Denk je erover na om een hiking trip te maken maar weet je niet precies waar je heen moet. Bekijk dan de trail musts van 2017.